Erişilebilirlik

'Libya'da İç Savaş Yakın Olabilir'


'Libya'da İç Savaş Yakın Olabilir'
'Libya'da İç Savaş Yakın Olabilir'

Libya’da Muammer Kaddafi’ye karşı çatışmalar yoğunlaşırken ülkeden kaçanların sayısı da artıyor.

Çoğu yabancı işçiler olmak üzere 110 bin kişinin Libya’dan Mısır ve Tunus’a sığındığı bildiriliyor. Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi başkanı Antonio Guterres, daha çok sayıda kişinin Libya’yı terk etmek istediğini, ama imkanları olmadığını bildirdi.

Uzmanlar Libya’da bir iç savaşın patlak vermesinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Muammer Kaddafi, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Libyalıların kendisini çok sevdiğini ve kendisi için ölmeye hazır olduğunu iddia etti. Kaddafi istifa çağrılarını da reddetti. Başkent Trablus, şu anda Kaddafi’nin kontrolündeki tek büyük kent durumunda.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Susan Rice, Kaddafi’nin “kendini aldattığını” söyledi. Rice, Kaddafi’nin son açıklamasının kendisinin gerçeklerden ne denli uzak olduğunu ve ülkesini yönetemeyecek durumda olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bu arada başkent Trablus’ta güvenlik kuvvetleri yüzlerce göstericiyi dağıttı.

Başkentin 200 kilometre doğusundaki Misurata’daysa Kaddafi yanlısı milisler ile rejim aleyhtarları arasında çatışmalar olduğu bildiriliyor. Misurata ve petrol rafinerisinin bulunduğu Zaviye’de Kaddafi yanlısı milislerin saldırı düzenlemesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG