Erişilebilirlik

Libyalılar Silahlarını Teslim Ediyor


Yüzlerce Libyalı başkent Trablusgarp ve Bingazi’de ellerindeki silahları geri iade etmek için kuyruğa dizildi.

Çok sayıda kişi Trablusgarp’ın Şehitler Meydanı ve Bingazi’nin Özgürlük Meydanı’nda toplanarak ellerindeki silah ve cephaneleri teslim ediyor. Libya ordusu, sokakları geçen yılki devrimden kalan silahlardan temizlemeye çalışıyor.

Bu ay başında Bingazi’deki Amerikan konsolosluğunun yakılması ve aralarında Amerikan Büyükelçisi Christopher Stevens’ın da bulunduğu dört elçilik personelinin ölmesinin ardından onbinlerce Libyalı milis gruplara karşı sokaklara dökülmüştü.

Göstericiler silahlı milislerin üslerini basmış ve cihat yanlısı Ensar el Şeria örgütü üyelerini karargahlarından dışarı atmıştı. Bingazi’deki Amerikan konsolosluğuna saldırıdan Ensar el Şeria örgütü sorumlu tutulsa da örgüt suçlamayı reddediyor.

Libya Devlet Başkanı Muhammed el Magarief, 11 Eylül günü Amerikan konsolosluğuna düzenlenen saldırının önceden planlanmış bir terör saldırısı olduğunu savunuyor. Amerikalı yetkililer de saldırının ilk olarak Hazreti Muhammed’le alay eden filmle bağlantılı olduğunu söylemekle birlikte son yaptıkları açıklamalarda planlı bir terör saldırısı olduğunu doğruluyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG