Erişilebilirlik

Libya’da İç Savaş Şiddetlendi


Libya’da İç Savaş Şiddetlendi
Libya’da İç Savaş Şiddetlendi

Libya'da Kaddafi kuvvetlerinin asilerin elindeki Zaviye kentini geri alma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

Başkent Trablusgarp'ın 50 kilometre batısında bulunan kent, bir süre önce muhalefet güçlerinin eline geçmişti. Kenti savunan siviller, şiddetli çatışmalardan sonra hükümet kuvvetlerinin geri püskürttüğünü duyurdu.

Muhalefet güçlerinin, Kaddafi’ye sadık askeri birliklerin, helikopter, tank ve ağır top ateşine rağmen, petrol tesislerinin bulunduğu Ras Lanuf’u da savunduğu öğrenildi.

Uluslararası Kızılhaç örgütü, çatışmalardan etkilenen 200 bin kişiye yardım ulaştırmak için dünya ülkelerinden 26 milyon dolar çağrısında bulundu.

Bugün ve dünkü çatışmalara çok sayıda kişinin öldüğünün bildirilmesine rağmen, ölü ve yaralı sayısı kesin olarak bilinmiyor.

Dün, Kaddafi'nin kontrolündeki Traslusgarp’ta Cuma namazından sonra gösteri yapan yüzlerce kişiyi polis göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak dağıtmıştı.

Yine, dün, İnterpol, Muammer Kaddafi ve ailesinin 15 üyesi hakkında kamu güvenliği için tehdit oluşturdukları gerekçesiyle turuncu alarm yayınladı.

Haklarında turuncu alarm yayınlanan kişilere seyahat yasağı uygulanıyor ve mal varlıkları donduruluyor. Uluslararası Polis Teşkilatı, kararın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Libya'ya yaptırım uygulaması ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Libya'daki savaş suçlarını soruşturmak istemesiyle ilgili olduğunu bildirdi.

mik

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG