Erişilebilirlik

Libya'da Asiler NATO'nun Brega'ya Saldırdığını Söylüyor


Libya'da Asiler NATO'nun Brega'ya Saldırdığını Söylüyor
Libya'da Asiler NATO'nun Brega'ya Saldırdığını Söylüyor

Libya’da asiler, NATO’nun Brega yakınlarındaki isyancı mevzilerini bombaladığını, olayda çok sayıda kişinin yaralandığını söylüyor.

İsyancılar, Brega’yı Kaddafi yanlısı birliklere vermemek için direniyor. Libya’da isyanın başlamasından bu yana petrol zengini Brega birkaç kez Kaddafi yanlısı birliklerle asiler arasında el değiştirdi.

İsyancıların liderleri NATO’yu sivilleri yeterince korumadığı ve Kaddafi yanlısı birliklere, zamanında güçlü bir şekilde saldırmadığı için eleştiriyor.

Bu arada, Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden bir heyet gelecek hafta Katar’da toplanarak Libya konusunu görüşecek.

Fransız haber ajansı AFP, Paris hükümetinin Afrika Birliği’ni 13 Nisan’da yapılacak toplantıya temsilci göndermesi için ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

Bu arada Muammer Kaddafi, Başkan Barack Obama’ya bir mektup göndererek NATO saldırılarına son verilmesini istedi.

Yazım hatalarıyla dolu üç sayfalık mektupta, Libya lideri Kaddafi, Obama’ya, “sıradan insanlara karşı başlatılmış haksız savaşa” son vermesi çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton çağrıyı reddetti ve Amerika ile NATO’nun ateşkes istediğini, Kaddafi yanlısı birliklerin kentlerden çekilmesini ve Kaddafi’nin iktidarı bırakmasını beklediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG