Erişilebilirlik

Libya'da 2 Yabancı Gazeteci Öldürüldü


Misrata'da ölen Amerikalı gazeteci Chris Hondros
Misrata'da ölen Amerikalı gazeteci Chris Hondros

Libya’nın Misrata kentinde hükümet kuvvetleri ve isyancılar arasındaki çatışmaları izleyen biri İngiliz, diğeri Amerikalı iki fotomuhabiri hayatını kaybederken, iki meslektaşları da yaralandı.

İngiliz Tim Hetherington, Misrata’da çatışmaların yoğunlaştığı Trablus caddesine düşen bir havan mermisinin patlaması sonucu öldü. Hetherington aynı zamanda Oscar’a aday gösterilen ve Sundance film ödülünü kazanan 2010 yapımı Restrepo adlı filmin yönetmeniydi. Film, Afganistan’da görev yapan Amerikan askerlerinin yaşamlarından kesitler veriyordu.

Ölen diğer Amerikalı fotomuhabir Chris Hondros ise kafasından aldığı ağır yara yüzünden öldü. Hondros, Getty haber ajansına çalışıyordu. Hondros da Kosova, Angola, Irak, Afganistan ve Liberya’da görev yapmış ve çalışmalarından dolayı çeşitli ödüller almıştı. Ölen iki fotomuhabir de 41 yaşındaydı.

Panos fotoğraf ajansına çalışan İngilliz vatandaşı Guy Martin’in de aldığı şarapnel yarasının ağır olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi. Dördüncü fotomuhabiri hafif yarayla kurtuldu.

XS
SM
MD
LG