Erişilebilirlik

Libya Temas Grubu Çalışmalarını Sürdürüyor


Libya Temas Grubu Çalışmalarını Sürdürüyor
Libya Temas Grubu Çalışmalarını Sürdürüyor

İstanbul'daki toplantıya NATO Genel Sekreteri ve Amerika Dışişleri Bakanı ile birlikte 34 ülke ve uluslararası örgütlerden temsilciler katılıyor.

Temas Grubu'nun Çırağan Sarayı'ndaki 4'üncü toplantısında Libya’daki son gelişmeler değerlendiriliyor. Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, krize son verme çabalarının yanı sıra Libyalıların geleceğinin sağlam temellere oturtulması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca, Kaddafi rejimi üzerindeki baskının sürdürülmesini ve asilerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi ile işbirliğinin artırılmasını istedi.

Davutoğlu, gruptaki ülkelere, kendi bankalarındaki dondurulmuş Libya mevduatlarının belli bir kısmını serbest bırakarak 200 milyon dolarlık bir yardım fonu oluşturulması çağrısında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zeyd el Nahyan da ''Hepimiz yeni bir Libya görmek istiyoruz. Demokratik bir Libya görmek istiyoruz.” dedi.

Çırağan Sarayı’nda yapılan toplantıda Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Abdülilah, Trablusgarp’ta Kaddafi rejimi ve Bingazi’de Ulusal Geçici Konseyi üyeleri ile yaptığı temaslar hakkında bilgi verecek.

Toplantıya katılan Amerikalı diplomatlara göre Obama yönetimi Ulusal Geçici Konseyi’ne desteği artırmak için asilerin sunacağı demokrasi paketini bekliyor.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye’ye giderken yaptığı açıklamada, Kaddafi’nin günlerinin sayılı olduğunu söylemiş ve Trablusgarp hükümetine baskınını artırılması gerektiğini vurgulamıştı.

XS
SM
MD
LG