Erişilebilirlik

Libya Ordusu Yeni Hava Saldırıları Düzenledi


Libya Ordusu Yeni Hava Saldırıları Düzenledi
Libya Ordusu Yeni Hava Saldırıları Düzenledi

Paris’te toplanan dünya liderleri Libya’daki krizi ele alırken, Kaddafi’ye bağlı birlikler, isyancılara karşı yeni hava saldırıları düzenledi.

Paris’teki toplantıda Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Arap Birliği’nce alınan ‘uçuşa yasak bölge’ kararına destek toplaması bekleniyor.

Sekizler Grubu toplantısına Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da katılıyor. Clinton, Paris’te bulunduğu sırada Libya muhalefet konseyinin üyeleriyle de görüşecek.

Amerika, uçuşa yasak bölge uygulaması için yapılan ortak hazırlıklara katılmakla birlikte bu yöntemin etkili olacağı konusunda bazı kuşkuları var. Washington ayrıca bu tür bir operasyona katılmadan önce uluslararası topluluğun uçuşa yasak bölge konusunda net bir karar almasını da istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy kara operasyonu fikrine sıcak bakmazken, uçuşa yasak bölge uygulamasının yararlı olacağına inanıyor.

Sarkozy, Kaddafi kuvvetlerinin sivil halka saldırması durumunda havadan nokta operasyonları yapılabileceğini de söylüyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, uluslararası topluluğun Libya’ya askeri müdahale konusunda karar aşamasına girdiğini , uçuşa yasak bölge uygulamasının seçeneklerin başında geldiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG