Erişilebilirlik

Libya Hükümet Kuvvetleri Misrata Limanını Bombaladı


Libya Hükümet Kuvvetleri Misrata Limanını Bombaladı
Libya Hükümet Kuvvetleri Misrata Limanını Bombaladı

Libya’da Devlet Başkanı Kaddafi’ye bağlı kuvvetlerin Misrata limanını bombalaması sonucu üç Nijerli işçi öldü, 20 kadar yabancı işçi de yaralandı.

Top ateşi limana bir yardım gemisinin yanaşmasını geciktirdi. Saldırı sırasında çoğu Nijerli bin 500 kadar yabancı işçi tahliye edilmeyi bekliyordu.

Misrata limanı, halen kent halkı ve isyancılar için dışa açılan tek ikmal merkezi. Liman ayrıca yaralılar ve çatışmalarda mahsur kalan yabancı işcilerin tahliyesinde de kullanılıyor.

BM Dünya Gıda Programı, içinde tonlarca gıda, su, ilaç ve iki de ambulans bulunan yardım gemisinin Cumartesi günü yola çıktığını ancak Kaddafi kuvvetlerinin saldırısı üzerine limana yanaşmasını ertelediğini bildirdi.

NATO uçaklarının saldırıdan sonra dün geç saatlerde Misrata dışındaki Libya topçu mevzilerini bombaladığı bildirildi. Ancak hükümet kuvvetleri saldırılarını sürdürürken, ülkenin batısında isyancılara destek veren Berberi kasabalarını da bombalıyor.

NATO’nun Libya operasyonuna komuta eden Korgeneral Charles Bouchard, Pazar günkü hava saldırısında Kaddafi’nin öldürülmek istendiği iddiasını yalanladı; komuta ve kontrol merkezinin hedef alındığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG