Erişilebilirlik

Libya IŞİD Tehdidi Altında mı?


Libya IŞİD Tehdidi Altında mı?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Radikal dinci örgütler bu hafta yüzlerce kişiyi öldürdü. Nijerya’dan Suriye’ye birçok bombalı saldırı meydana geldi. ABD önderliğindeki koalisyon ise Suriye’de IŞİD hedeflerini vurmayı sürdürüyor. Ancak IŞİD’in bundan sonra hangi ülkeyi hedef alacağı ile ilgili endişeler var.

Irak ordusunun zafer ilan etmesinden sonra bile Ramadi’de çatışmalar devam ediyor. IŞİD militanları halen çevrede olduğu için ilerleme son derece yavaş. Bu arada yeni cepheler oluşuyor.

IŞİD’le savaşan ulusların Roma’daki toplantısında ana gündem konusu Libya oldu. Amerika Dışişleri Bakanı John Keryy, Libya'da ulusal birlik hükümetinin kurulmasının yakın olduğunu ve bunun IŞİD'in Libya'da da hakim olmasını engelleyeceğini belirtti.

Geçen ay sonlarında IŞİD, Libya’da bir ham petrol deposunu ateşe verdi. Amerikalı yetkililer örgütün önemli bir sayıya ulaşan militanlarının sayısının daha da arttığını söylüyor. Koalisyon üyeleri, istikrarlı bir Libya devletinin yokluğunun teröristlere hareket alanı bıraktığını söylüyor.

IŞİD’e bağlı olan Boko Haram, Nijerya’da düzenlediği bombalı saldırıda bir köyde 80’i aşkın kişiyi öldürdü.

Şam dışındaki bir diğer saldırıda IŞİD, ülkedeki en kutsal Şii merkezi olan Hz. Zeynep Türbesi’ne saldırdı. Birden fazla patlamada 50’den fazla kişi öldü.

Amerika Dışişleri Bakanı Kerry, İslam’ı temsil ettiğini iddia eden örgütün “Katil, adam kaçıran suçlu ve kabadayılardan oluşan bir gruptan fazlası olmadığını” söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG