Erişilebilirlik

Las Vegas'taki Elektronik Fuarı Büyük İlgi Gördü


Las Vegas'taki Elektronik Fuarı Büyük İlgi Gördü
Las Vegas'taki Elektronik Fuarı Büyük İlgi Gördü

Las Vegas’taki Tüketici Elektronik Fuarı’nda Apple’ın iPad’ini örnek alan 80 çeşit tablet bilgisayar basına ve halka tanıtıldı. Halka tanıtılan diğer ürünler arasında son model üç boyut görüntü sunan televizyonlar ve başka cihazlar da var. Fuar halkın büyük ilgisini çekti. Ancak bazı tüketiciler bu son teknoloji ürünü aletlere ihtiyaçları olup olmadığını tartışıyor.

120 binden fazla meraklı, yeni televizyonların parlak renklerini ve son teknoloji ürünü oyuncakları görmek üzere fuarı ziyaret etti.

En fazla ilgiyi tablet bilgisayarlar gördü. Samsung’un ürettiği Galaxy Tab iki ay önce piyasaya sürüldü. Dünyada şu ana kadar bu üründen bir buçuk milyon adet satıldı.

Lenovo, Toshiba ve diğer firmalar da üretikleri tabletleri piyasaya sürüyor.

Samsung’tan Trevor Lambert, Galaxy Tab’in cepte taşınabilecek bir cihaz olduğunu söylüyor.

Cihaz rahat taşınabilir şekilde tasarlanmış. Samsung’un medya merkezi ile birlikte satılıyor. Binlerce televizyon programı ve filmi izlemek mümkün. Bir kere indirdiğinizde aynı programı beş ayrı tablet bilgisayarla paylaşmak mümkün.

Elektronik şirketi Coby de benzer ürünler yapıyor. Coby’nin Amerika Başkanı Michael Troetti iPad’e para harcamak istemeyen müşterileri hedef aldıklarını söylüyor.

Apple’ın 25 ekranlı iPad’inin fiyatı 499 ile 599 dolar arasında. Aynı büyüklükteki cihazı Coby’den 299 dolara almanız mümkün.

Apple’ın Nisan ayında piyasaya sürdüğü iPad’den adet satıldı. Ancak bu tüketici ne iPad, ne de başka bir tablet bilgisayar almayacağını söylüyor.

Yine de iPad tanıtımı yeni bir alıcı kitlesinin doğmasına yol açtı. Washington’dan Pamela Sorenson anlatıyor: "Arkadaşlarımın yüzde 80’inde iPad var. Bilgisayarları olanlar bile iPad alıyor. Bir arkadaşım iPad’ine adeta tapıyor"

Tablet bilgisayarı olanlar buna ek olarak mini robot ya da yüksek çözünürlüklü, bileğe takılan kamera alabilirler . Daha fazla para harcamak isteyenler Audi otomobillerinin yeni modelini alarak tüm bu aletleri arabalarında kullanabilir.

Tablet bilgisayar satışlarının önümüzdeki günlerde artabileceği tahmin ediliyor.


XS
SM
MD
LG