Erişilebilirlik

IMF'nin Yeni Başkanı Lagarde


IMF'nin Yeni Başkanı Lagarde
IMF'nin Yeni Başkanı Lagarde

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde Uluslararası Para Fonu başkanlığına seçildi.

24 üyeden oluşan IMF Yönetim Kurulu dünkü toplantısında Lagarde’ın kurumun yeni başkanı olmasına karar verdi.

Amerika, Rusya ve Brezilya IMF başkanlığı için Fransa Maliye Bakanı Lagarde’ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Amerika Maliye Bakanı Timothy Geithner, gazetecilere yaptığı açıklamada Lagarde’ı “son derece yetenekli ve geniş deneyim sahibi” bir kişi olarak tanımladı.

Geithner, Lagarde’ın rakibi Meksika Merkez Bankası Başkanı Agustin Carstens’i de övdü; kendisinin “güçlü ve güvenilir”bir aday olduğunu söyledi.

Geleneksel olarak IMF’nin başkanlığını bir Avrupalı, Dünya Bankası’nınkini de bir Amerikalı üstlendi. Ancak, gelişen yeni ekonomilerin liderleri bu geleneği artık çağdışı buluyor. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve daha birçok ülke, küresel ekonominin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

Christine Lagarde, aynı zamanda IMF’nin ilk kadın başkanı olacak.

Para Fonu başkanlığı, kurumun eski yöneticisi Dominique Strauss-Kahn’ın tecavüz suçlamasıyla tutuklanmasının ardından boşalmıştı. Davası devam eden Strauss-Kahn suçlamaları reddediyor.

Ekonomik kriz içindeki ülkelere kredi açan ve teknik tavsiyelerde bulunan IMF, Yunanistan’ı kurtarma girişimine öncülük ediyor.

XS
SM
MD
LG