Erişilebilirlik

Le Monde'a Kadın Genel Yayın Yönetmeni


Dünyanın en etkili gazetelerinden Fransız Le Monde gazetesine ilk kez bir kadın genel yayın yönetmeni geliyor. Gazetenin diplomasi muhabiri 46 yaşındaki Nathalie Nougayrede, radikal bir karar alarak, ani bir kalp krizi geçirerek ölen Genel Yayın Yönetmeni Erik İzraelewicz’in koltuğuna talip oldu. Hissedarlar tarafından 4 aday arasından seçilen Nougayrede, 1 Mart’ta gazete çalışanlarının yüzde 60’ının da oyunu alırsa gazetenin ilk kadın genel yayın yönetmeni olacak.

Özellikle Rusya ve Kafkasya konusunda uzman olan diplomasi muhabiri Nougayrede, gazetenin ağır toplarının aday olduğu genel yayın yönetmeni koltuğu için ilk aşamada bütün adayları geride bıraktı. Yönetici deneyimi olmamasına rağmen, cesur bir karar alarak ağır topların arasında aday olan Nougayrede, hissedarların oylarıyla seçildi. Nougayrede, 1 Mart’ta, gazete çalışanlarından oluşan Le Monde Yazarlar Kurumu SRM’in yapacağı oylamada da yüzde 60 barajını geçerse, efsane gazetenin ilk kadın yöneticisi olacak.

“Beklenmeyenin mümkün olduğunu göstereceğim”

Gazete çalışanlarıyla geçtiğimiz günlerde bir toplantı yaparak, 3 saat boyunca, seçilirse korumak istediği ilkeler ve getirmek istediği yenilikler konusunda bilgi veren Nougayrede, “Le Monde kalitesini korursa hayatta kalacaktır. Seçilirsem kaliteden, gazetenin bağımsızlığından ve mükemmellikten taviz vermeyeceğim. Le Monde, Fransız demokrasisinin bekçisidir. Üç ilkem olacak. Daha fazla yeni haber, daha halka yakın habercilik ve daha fazla kar” dedi. Gazetede 1996 yılından bu yana çalışmasına rağmen yöneticilik tecrübesi olmayan Nougayrede, adaylığı konusunda da şöyle konuştu: “Adaylığımın şaşırtıcı olduğunun farkındayım. Kimse bana adaylık teklif etmedi. Ben kendim talip oldum. Kararı tek başıma aldım. Temeli gazetecilik olan bir editör olarak bu macerayı yaşamaya cesaret etmemin nedeni güçlü bir mesaj göndermekti. Gazeteci olmanın daha meşru olduğunu, beklenmeyenin olanaklı olduğunu göstermek istedim” dedi.

Hem bedava hem paralı web sayfası

Gazetenin teknolojiye uyumu için başlatılan büyük şantiyeyi devam ettireceğini, kağıt baskısında olduğu gibi Web ve tablet versiyonlarında da etik ilkelerin bekçisi olacağını dile getiren Nougayrede, göreve başladığı taktirde yapmayı planladığı işleri şöyle açıkladı: “Nisan ayında başlatılacak ödemeli web uygulaması projesine devam edeceğiz. Günlük bir ekonomi eki çıkaracağız. Gazetenin servislerini yeniden bu yeni gelişmelere göre düzenleyeceğiz. Zaten bu yeni sisteme geçiş yazdan beri deneniyordu. Eylül ayında yeni bir Le Monde hazırlayacağız.”

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG