Erişilebilirlik

Kuzey Kore İki ABD Vatandaşını Serbest Bıraktı


Amerikalı yetkililer, Kuzey Kore’nin, hapis tuttuğu iki Amerikan vatandaşı Kenneth Bae ve Matthew Todd Miller’ı serbest bıraktığını ve ikisinin de evlerine gönderildiğini bildirdi.

Serbest bırakılan Bae ve Miller’a yolculuklarında Amerika Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı James Clapper’ın eşlik ettiği bildirildi.

Obama gazetecilere yaptığı açıklamada, iki Amerikan vatandaşının ülkelerine dönüyor olmalarının kendisni çok mutlu ettiğini söyledi ve bu zorlu göreve liderlik ettiği için James Clapper’ı kutladı.

Üç hafta önce yine Kuzey Kore’de tutuklu bulunan bir başka Amerikan vatandaşı, Jeffrey Fowle serbest bırakılmıştı.

Misyoner olan Fowle, Kuzey Kore’de bir gece kulübüne bıraktığı İncil yüzünden altı ay hapis yattı. Bae ve Miller’ın da serbest kalmasının ardından Kuzey Kore cezaevlerinde başka Amerikan vatandaşlarının olmadığı bildiriliyor.

Kenneth Bae, 2012 yılında bir turist grubunu Kuzey Kore’ye götürmesinin ardından tutuklandı. Kendisi de misyoner olan Kore asıllı Amerikalı Bae’nin sağlık sorunları da yaşadığı bildirildi.

Matthew Todd Miller ise, casuslukla suçlanıyordu ve yedi aydır hapisteydi. Kendisi Kuzey Kore devletine yönelik düşmanca tutumunda dolayı 15 yılı ağır

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG