Erişilebilirlik

Kuveyt Irak İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümünü Kutladı


Kuveyt Irak İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümünü Kutladı
Kuveyt Irak İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümünü Kutladı

Kuveyt, Irak işgalinden kurtuluşunun 20. yıldönümünü görkemli bir askeri törenle kutladı.

İşgalin sona erişinin yanı sıra, bugün, aynı zamanda, Kuveyt’in bağımsızlığının 50’nci ve Emir Şeyh Sabah’ın göreve başlamasının beşinci yıldönümüydü.

50 yıl önce İngiltere’den bağımsızlığını kazanan Kuveyt, 1990 yılında Irak tarafından işgal edilmişti. İşgal Amerikan ordusunun müdahalesiyle 26 Şubat’ta sona erdi.

On binlerce kişinin izlediği törende son model askeri araç ve gereçler dikkati çekti. Törene savaşa katılan Amerika, İngiltere, Fransa ve diğer Körfez ülkelerinden birlikler de katıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Kuveyt’e kutlama mesajı gönderdi ve iki ülkenin artık barış ve istikrar içinde yaşadığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra çok sayıda yabancı devlet adamının katıldığı törende, bir grup asker konuk ülkelerin bayraklarını taşıdı.

Gül, tören sırasında, aralarında İspanya Kralı Carlos, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari’nin de bulunduğu birçok liderle bir araya geldi.

Törenle ilgili video için:

http://www.tccb.gov.tr/haberler/170/79040/cumhurbaskani-gul-kuveytin-50-bagimsizlik-yil-donumu-torenlerinde.html

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG