Erişilebilirlik

Kushner Senato’da İfade Verecek


Başkan Donald Trump’ın damadı Jared Kushner Senato İstihbarat Komisyonu tarafından yürütülen Rusya soruşturmasında sorgulanacak Trump’a en yakın isim olacak.

New York Times’ın haberine göre Senato komisyonu Kushner’in Aralık’ta Rusya’nın Amerika büyükelçisi Sergey Kislyak ile iki görüşmesi hakkında bilgi almak istiyor.

Gazete ayrıca senatörlerin Kushner’in daha önce açıklanmamış ve Rus devletine ait Vnesheconombank’ın genel müdürü ile görüşmesiyle de ilgileniyor. Amerika Moskova’nın 2014 Kırım’ı ilhak etmesi üzerine bankaya yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Bir Beyaz Saray yetkilisi gazeteye verdiği demeçte Kushner’in görüşmelerinin olağandışı olmadığını, seçim süreci ve geçiş döneminde Ruslar dahil, yabancı yetkililerle görüşmesinin görevi olduğunu belirtti.

Amerikalı istihbarat yetkilileri, Rus hükümetinin Amerikan seçimlerini etkilemek için Demokrat Parti bilgisayarlarını Trump’ın yararına hacklediğini belirtiyor.

Geçen hafta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Rusya’nın seçimlere müdahalesine yönelik ve başkanın yardımcılarının bu çabalara yardım edip etmediğine ilişkin soruşturma yürüttüğünü kaydetmişti.

Trump’ın bazı yardımcıları, eski seçim kampanyası müdürü Paul Manafort, eski danışmanı Carter Page ve sırdaşı Roger Stone da dahil olmak üzere FBI’ın incelemesi altında.

Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn büyükelçi Kislyak ile görüşmesiyle ilgili Beyaz Saray’a eksik bilgi verdiği gerekçesiyle istifa etmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG