Erişilebilirlik

Kürtler Stratejik Kasabayı IŞİD’den Aldı


Fighters of the Kurdish People's Protection Units (YPG) carry their weapons along a street in the Syrian Kurdish city of Qamishli, in celebration after it was reported that Kurdish forces took control of the Syrian town of Tel Hamis, Feb. 27, 2015.
Fighters of the Kurdish People's Protection Units (YPG) carry their weapons along a street in the Syrian Kurdish city of Qamishli, in celebration after it was reported that Kurdish forces took control of the Syrian town of Tel Hamis, Feb. 27, 2015.

Kürt milisler, Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan ve IŞİD’in kalelerinden biri olarak bilinen Tel Hamis’i ele geçirdiklerini bildirdi

Bir YPG sözcüsü, Amerika’nın Sesi’ne Kürt savaşçılarının Haseke bölgesindeki stratejik Tel Hamis kasabasını ele geçirdiğini doğruladı.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne konuşan YPG sözcüsü, Suriye’deki Kamışlı ve diğer Kürt yerleşim birimleriyle Irak sınırında bulunan Kürt bölgelerine Tel Hamis’den saldıran IŞİD’e karşı alınan bu zaferin, militanlara vurulmuş büyük bir darbe olduğunu söyledi. Sözcü ayrıca, uzun vadede bu teröristlerin liderliğinde bir gelecek olmadığını gören Arap kuvvetlerinin önemli bir kısmının da bu operasyona yardım ettiğini sözlerine ekledi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Amerika’nın öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarıyla desteklenen Kürt saldırılarında en az 175 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Bu arada, Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü, IŞİD militanlarının Tel Temr yakınlarındaki Gibş köyünde düzenlediği bombalı saldırıda en az dokuz kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Aynı saldırıda militanlar dört kişiyi de kaçırdı.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütünden Rami Abdurrahman, Haseke’nin Tel Temr’de IŞİD militanlarının bu hafta 11 Süryani köyüne saldırarak 220 kişiyi kaçırdığını açıkladı. Abdurrahman, kaçırılanların halen Abdülaziz dağlarında rehintutulduklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, kaçırılan Süryaniler’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, IŞİD’in etnik azınlıklara karşı gerçekleştirdiği son saldırıların kendi görüşlerini benimsemeyenlere gösterdiği vahşi ve insanlık dışı muamelenin başka bir kanıtını oluşturduğunu söyledi. Psaki ayrıca, diğer inançlara sahip herkese kötülük getiren IŞİD’in en büyük mağdurlarının yine Müslüman toplumu oluşturduğunun da altını çizdi.

IŞİD, Irak ve Suriye’de yaşayan azınlık grupları kaçırarak ve öldürerek hedef almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG