Erişilebilirlik

Kürtler Kobani'yi Geri Almak Üzere


Kobani'deki YPG savaşcıları
Kobani'deki YPG savaşcıları

Suriyeli Kürt milis gücü YPG'nin halen Kobani'nin yüzde 80'ini kontrol ettiği, IŞİD militanlarından geri aldığı yerler arasında hükümet binalarının yeraldığı bölgenin de bulunduğu bildiriliyor

Suriyeli Kürt savaşçılar, ülkedeki savaşı yakından izleyen bir gruba Kobani’de IŞİD’e karşı yeni kazanımlar elde ettiklerini ve halen kentin yüzde 80’ini kontrol ettiklerini açıkladı.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kısa adı YPG Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin geri aldığı yerler arasında Kobani’nin hükümet ve güvenlik binalarının yer aldığı bölgenin de bulunduğunu bildirdi

YPG güçleri Pazar günkü çatışmalarda 14 IŞİD militanını öldürdüklerini ve bunların çoğunun yabancı olduğunu söylüyor. YPG’nin açıklamaları bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Çatışmalar son günlerde bölgedeki IŞİD mevzilerine karşı artan ABD öncülüğündeki koalisyon hava saldırılarını izledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ni yöneten Rami Abdurrahman, Amerika’nın Eylül'den beri hemen her gün IŞİD mevzilerini tahrip eden hava saldırıları düzenlediğini ve bu saldırılar olmasaydı şuan Kobani’nin tamamının IŞİD’in eline geçmiş olacağını söylüyor.

Abdulrahman, Kürt milislerin ABD hava desteği sayesindeKobani’nin tümünün kontrolunu çok yakında eline geçireceği görüşünde.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG