Erişilebilirlik

Kürt Siyasetçiler Öcalan İçin Açlık Grevinde


Kürt Siyasetçiler Öcalan İçin Açlık Grevinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Aralarında HDP’li milletvekilleri ile değişik kurumlardan Kürt siyasetçilerin bulunduğu 50 kişilik bir grup, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmemesine tepki amacıyla açlık grevine başladı.

Daha önce açıklanan eylem bugün Demokratik Bölgeler Partisi binasında başladı. Eylem nedeniyle önce bina önünde basın açıklaması yapılacaktı. Ancak bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, OHAL nedeniyle açık havada açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi. HDP’li vekillerin ısrarına rağmen polis geri adım atmadı. Polis yetkilileri açıklama yapılması halinde müdahale edeceklerini partililere bildirdi. Bunun üzerine açıklama bina içinde yapıldı.

Eyleme katılacak 50 kişi, açıklamanın yapılacağı salona üzerlerinde Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle girdi. Eylemciler salondakiler tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Eylemciler de salonda bulunanlarla birlikte PKK lideri Öcalan lehine sloganlar attı. Eyleme katılanlar adına DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel bir açıklama yaptı.

Kendisi de eyleme katılan Tuncel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İmralı’ya müdahale yapıldığını belirterek, “15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 52 gün geçmiş olmasına, bu süreçte darbecilerin İmralı Adası’na dönük fiili bir müdahalesinin olduğunun kesinleşmesine rağmen, Sayın Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumuna dair bir tek objektif bilgi edinebilmiş değiliz,” dedi.

Açlık grevindeki tek taleplerinin Öcalan’la görüşme yapılması olduğunu ifade eden Tuncel, “Açıklamasını yaptığımız günden bugüne talebimiz karşısında hiçbir girişim olmamıştır. Bizler bugün burada 50 gönüllü olarak, Sayın Öcalan ile avukatları, ailesi veya siyasi bir heyetimizin görüşmesi sağlanana kadar süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz,” diye konuştu.

Daha sonra, aralarında milletvekilleri Ferhat Encü, Dilek Öcalan, Selma Irmak gibi isimlerin de bulunduğu 50 kişi açlık grevine başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve HDP’nin diğer milletvekilleri ile partililer de, eylemcileri kutlamak için uzun kuyruklar oluşturdu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG