Erişilebilirlik

Kürt Bölgesinde ‘Peşmerge Eşi’ Gerilimi


Arapça yayın yapan bir televizyon kanalına konuşan Goran’lı parlamenter Sirva Abdulvahid’in, “Kocaları şehit olan bazı kadınlar, yoksulluk yüzünden bedenini satmak zorunda kalıyor” sözleri tepkiye toplamaya devam ediyor. Bugün Erbil Kalesi önünde bu sabah toplanan binlerce kişi Abdulvahid’i protesto etti.

Ellerinde Kürt bayrakları ve dövizler taşıyan protestocular, sık sık Goranlı milletvekili alehine slogan attı. Protesto gösterisine Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin oğlu ve Özel Kuvvetler Komutanı Mensur Barzani de katıldı. Barzani, Abdulvahid’in cezalandırılmasını isteyerek, “Biz peşmergeler olarak hiç kimsenin şehit ailelerimize hakaret etmesini kabul etmiyoruz. Bu iş sadece özürle kapatılamaz. Bu parlamenterin cezalandırılması gerekiyor. Konuşmalarıyla şehit ailelerini rencide edenleri kınıyorum. Bu çok ciddi ve hassas bir konu. Her önüne gelen bu konuda yorum yapamaz” şeklinde konuştu.

Erbil’le birlikte Süleymaniye, Kerkük, Duhok ve Halepçe kentlerinde de sokaklara çıkan binlerce kişipankart ve sloganlarla Goranlı parlamenteri protesto etti.

"Amacım rencide etmek değildi"

Tepkilerin hedefindeki isim Sirva Abdulvahid ise kendisini yazılı açıklamayla savundu. Abdulvahid amacının peşmerge ailelerini rencide etmek olmadığını söyledi. Abdulvahid açıklamsında, ”Amacım şehit ailelerini rencide etmek değildi, sadece mağduriyetlerini dile getirmek istedim. Bazıları kasıtlı bir şekilde bu meseleyi başka yönlere çekip, beni zor durumda bırakmak istiyor. Ben o gün o televizyonda kanalında yaptığım açıklamada, yetkililerin şehit ailelerin sorunlarıyla ilgilenmediğini, bu konuda gamsız davrandığını söyledim. Kocaları şehit olan bazı kadınlar, yoksulluk yüzünden bedenini satmak zorunda kalıyor dedim. Bundan kastım vücut değildi ancak kadın söz konusu olunca sadece vücuttan ibaret olarak görenler, konuyu başka taraflara çekmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG