Erişilebilirlik

Küresel Ekonomideki Zayıflık İşsizliği Artırıyor


Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder raporu açıklarken
Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Direktörü Guy Ryder raporu açıklarken
Uluslararası Çalışma Örgütü, 2008 yılındaki küresel ekonomik kriz sonrası iyileşmenin zayıf olması nedeniyle yeterli istihdam yaratılamadığını açıkladı.

Örgütün yaptığı açıklamaya göre, 2013 yılında işşizlik oranı bir önceki yıla göre %5 yükselerek 202 milyona ulaştı. İşşizliğin coğrafi dağılımına da dikkati çeken örgüt, Doğu ve Güney Asya bölgelerindeki yoğun işşizlik artışını, Sahra-altı Afrika ülkeleri ile Avrupa’nın izlediğini belirtiyor.

2008 yılındaki ekonomik krizin halen tam olarak atlatılamadığını kaydeden örgüt yetkilileri, bu nedenle 23 milyon kişinin iş aramaktan umudunu yitirip tümüyle piyasadan çekildiğini açıkladı.
Özellikle gençler arasındaki işsizliğin çok büyük bir sorun olduğuna değinen Uluslararası Çalışma Örgütü 2013 yılında yaşları 15 – 24 arasında değişen 74 milyon gencin işşiz olduğunu belirtiyor.

Örgütün genel direktörü Guy Ryder, dünya liderlerinin bu duruma biran önce bir çözüm üretmeleri gerektiğini bunun da ancak istihdam sağlayacak işletmelere daha fazla destek verilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü dünya çapında işşizlik oranlarının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ve 2018 yılında 215 milyona ulaşacağı tahmininde bulunuyor.
Örgütün tahminlerine göre dünyada 839 milyon işci -dünya işgücünün dörttebirinden fazlası- günde 2 dolar ya da daha az bir ücretle geçinmeye çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG