Erişilebilirlik

Küba’ya Feribot Seferleri Başlıyor


Obama Yönetimi, Küba’ya feribot seferlerinin başlatılacağını açıklayarak Amerika-Küba ilişkilerini normalleştirme girişimlerine bir yenisini daha ekledi.

Maliye Bakanlığı, Florida eyaletinin güneyi ile Havana arasındaki 150 kilometrelik rotada kargo ve yolcu taşıyacak olan en az dört feribot şirketine ruhsat verdi. Bu şirketlerin üçünün merkezi, Florida eyaletinde.

Öte yandan Amerikan havayolu şirketi Jet Blue, New York-Havana arasında hizmet verecek charter uçuşlarına Temmuz ayında başlayacağını duyurdu.

Amerika ve Küba arasındaki feribot seferleri, Küba’da diktatör Fulgencio Batista’yı deviren Fidel Castro liderliğindeki 1959 komünist devriminden önce rutin olarak sürdürülüyordu. Yeni başlayacak seferlerdense ise Küba’ya sadece eğitimsel ve kültürel turlar kapsamında gidecek Amerikalılar yararlanabilecek.

Başkan Obama ve Küba Devlet Başkanı Raul Castro’nun geçtiğimiz Aralık ayında 50 yıl aradan sonra diplomatik ilişkileri yeniden başlatmasından bu yana iki taraftan da üst düzey yetkililer bazı görüşmelerde bulundu. Obama ve Castro geçtiğimiz ay Panama’da yapılan Amerika kıtası ülkeleri zirvesinde de yüz yüze görüştü. Obama, görüşmeden birkaç gün sonra Küba’yı teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmayı düşündüğünü belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG