Erişilebilirlik

Krizin Tırmanıp Tırmanmayacağı Suriye'ye Bağlı


Suriye’nin Türk askeri uçağını düşürmesi NATO tarafından kınandı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye'nin Türk askeri uçağını düşürmesinin kabul edilemez olduğunu, olayı en güçlü şekilde kınadıklarını açıkladı. Amerika’nın eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson NATO’nun Türkiye’ye güçlü bir şekilde destek verdiğini söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Wilson Türkiye’nin son derece itidalli davrandığını; Suriye’ye sert bir nota verilmesi, müttefik ülkelerden destek alınması ve Ankara’nın bazı askeri önlemler açıklamasıyla krizin bu aşamasının görünürde son bulduğunu söyledi. Ancak Wilson, krizin tırmanıp tırmanmayacağı Suriye’nin atacağı adımlara bağlı olduğunu kaydetti. Büyükelçi Wilson, hem Türkiye’nin hem NATO’nun Suriye’ye ciddi bir uyarıda bulunduğunu ve Şam hükümetinin de itidalli davranması gerektiğini söyledi.

Washington’daki Atlantik Konseyi Avrasya Merkezi Direktörü olan Büyükelçi Ross Wilson, Suriye’deki gelişmelere rağmen uluslararası toplumun bir müdahale olasılığından uzak olduğunu belirtti.



STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG