Erişilebilirlik

'Kriz Hala Sürüyor'


'Kriz Hala Sürüyor'
'Kriz Hala Sürüyor'

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn “küresel ekonomide düzelme var, ancak bu hala istediğimiz türde bir canlanma değil,” dedi.

Dünya Bankası-IMF bahar toplantıları nedeniyle bugün bir basın toplantısında konuşan IMF Başkanı bunun nedeni şöyle açıkladı: “Ekonomik canlanma hala istediğimiz gibi değil çünkü dengesiz bir büyüme sözkonusu. Bu dengesizlik hem ülkeler, hem de ülkelerin bireyleri arasında,” dedi. Dominiques Strauss-Kahn bu dengesizlik yüzünden küresel ekonomide belirsizliğin de hala yüksek seviyede olduğunu söyledi.

IMF Başkanı küresel ekonomiyi bekleyen zorluklar arasında gelişmiş ülkelerin kamu borçlarının yüksek olmasını ilk elde saydı. Bu nedenle mali istikrarın büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

“Gelişen ekonomileri tehdit eden en önemli unsur aşırı hızlı büyüme” diyen Dominique Strauss-Kahn, yoksul ülkelerin ise artan enerji ve gıda fiyatları yüzünden zor günler geçirebileceğini kaydetti.

Kahn, küresel ekonominin önündeki tehditlerden biri olarak da işsizliği gösterdi. “Ekonomik canlanma sadece küresel dengesizlik yüzünden değil, işsizliğe çare getirmediği için de istemediğimiz bir düzelme oldu,” dedi.

Kahn, gelişmiş ülkelerin kamu borçlarına değinirken de Başkan Barack Obama’nın açıkladığı yeni bütçe planını memnunlukla karşıladıklarını söyledi.

IMF Başkanı bununla birlikte, harcamaları kısarken, ekonomik canlanmayı olumsuz etkileyebilecek adımlardan kaçınılması gereğine değindi.

Kahn, bir soru üzerine de Yunanistan’ın karşılaştığı sorunları aşacağına inandığını dile getirdi.

Kahn yine bir soru üzerine, “Krizin en zor dönemini atlattık, ama hala krizdeyiz” dedi.


  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

XS
SM
MD
LG