Erişilebilirlik

'Kosova'da Toplumsal Karışıklık Tehlikesi Hala Var'


BM özel temsilcisi, etnik Sırplar ve Arnavutlar arasında anlaşma sağlanamamasının toplumsal karışıklık tehlikesi yarattığı uyarısında bulundu

Birleşmiş Milletler Kosova özel temsilcisi, etnik Sırplar ve Arnavutlar arasında anlaşma sağlanamamasının toplumsal karışıklık tehlikesi yarattığı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde konuşma yapan Lamberto Zannier, Kosova’nın istikrarlı olduğunu söylemekle birlikte Sırpların yoğun yaşadığı kuzey bölgelerinde istikrarsızlık tehlikesi olduğuna işaret etti.

Özel temsilci, hem ekonomik sorunların, hem de etnik gruplar arasında uzlaşma sağlanamamasının önemli sorun olduğunu, Birleşmiş Milletler’in iki taraf arasında doğrudan temas sağlanması için yardım önermeyi sürdürdüğünü açıkladı.

Lamberto Zannier, Belgrad ve Priştine hükümetlerinin 1990’lı yıllardaki çatışmalarda kaybolan yaklaşık bin 900 kişiyi arama konusunda işbirliği yaptığını da söyledi.

Aynı toplantıya katılan Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç, iki tarafın da esneklik göstermesi ve gerçekçi davranması gerektiğini kaydetti.

Sırbistan, 2008’de bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı tanımayı reddediyor.

XS
SM
MD
LG