Erişilebilirlik

Kopilot Uçak Kaçırdı


Addis Ababa-Roma seferini yapan Etiyopya Havayolları’na ait bir uçak, kopilotu tarafından kaçırıldı. Kopilot uçağı Cenevre'ye indirdikten sonra güvenlik güçlerine teslim oldu

Addis Ababa-Roma seferini yapan Etiyopya Havayolları’na ait bir uçak, kopilotu tarafından kaçırıldı. Kopilot uçağı Cenevre Havaalanı’na indirdikten sonra ise polise teslim oldu.
Yetkililer, adını açıklamadıkları kopilotun 30’lu yaşlarda olduğunu ve Boeing 767 tipi uçağı, pilotun tuvalete gitmesinden faydalanıp kokpiti kitleyerek kontrolü ele geçirdiğini açıkladı.

İsviçreli yetkililer, uçak Cenevre havaalanına indikten sonra kopilotun, kokpitten sarkıttığı bir halatla aşağı inip, güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi. Kopilot, yere iner inmez uçağı kaçıran kişinin kendisi olduğunu ve sığınma talebinde bulunmak istediğini söyledi.

Addis Ababa-Roma seferini yapan uçakta 202 yolcu bulunuyordu. Yolcular tek tek elleri başlarının üzerinde indirildi ve apronda bekletilen araçlarla havaalanına taşındı. Kaçırma olayı nedeniyle havaalanı birkaç saatliğine ulaşıma kapatıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG