Erişilebilirlik

Kongre Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı


Gündemin ilk maddesi işsizlik ödemelerinin uzatılması; ancak ilerleyen günlerde borçlanma limiti, sağlık reformu ve göçmenlik yasa tasarısı gibi konular öne çıkacak

Amerikan Kongresi, yeni dönem çalışmalarına bugün başladı. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nin gündeminde bu yılki ara seçimlerin sonuçlarını etkileyecek konular yer alıyor.

En acil konulardan biri, uzun süredir işsiz olan Amerikalılar'a yapılan işsizlik maaşı ödemelerinin uzatılması. Konuyla ilgili oylama bugün Senato’da yapılacak. Tasarı Senato’dan geçse de Temsilciler Meclisi’nde de kabul edilmesi gerekiyor. Ancak Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçiler, işsizlik ödemeleri 28 Aralık tarihi itibariyle kesilen 1 milyon 300 bin Amerikalı’ya yeniden ödeme yapılmasına, başka bir alanda harcama kesintisi yapıp tasarruf sağlanana kadar, sıcak bakmıyor.

Cumhuriyetçiler'in yeni yasama döneminde de sağlık reformu konusuna odaklanmaları bekleniyor.

Kongre’nin yeni yasama dönemindeki en önemli konulardan biri de borçlanma tavanının yeniden yükseltilmesi. Ancak daha önceki dönemlerde aynı konudaki anlaşmazlık yüzünden halkın desteğini önemli ölçüde kaybeden Kongre üyelerinin bu kez, yaklaşan ara seçimler nedeniyle de, fazla bir tıkanıklık oluşturmadan limiti yükseltmesi bekleniyor.

Kasım ayındaki seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tamamı, Senato’nun da üçte biri değişecek.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG