Erişilebilirlik

Kongre Üyesi Al Green: ‘Arzum Bir Türk-Amerikalı’yı ABD Başkanı Görmek’


Kongre Üyesi Al Green: ‘Arzum Bir Türk-Amerikalı’yı ABD Başkanı Görmek’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

ABD Temsilciler Meclisi’nde Demokrat Parti Teksas milletvekili Al Green, gelecekte bir Türk-Amerikalı’yı ABD Başkanı olarak görebilmeyi arzuladığını söyledi.

Amerika’daki Türklerin çatı kuruluşlarından Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) bu yıl 37’incisini düzenlediği geleneksel Türk Amerikan Ulusal Liderlik Konferansı Houston’da yapıldı.

İki gün süren konferansın ikinci ve son gününün konukları arasında Kongre üyesi Al Green de vardı. Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Green, daha sonra da toplantıyı izleyen Amerika’nın Sesi muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye hakkında oldukça sıcak ve dostça mesajlar veren Green, “Öncelikle burada olmanızdan dolayı Amerika’nın Sesi’ne teşekkür ederim. Dünyaya açılan önemli bir bağlantısınız ve dünyanın dört bir yanından haberler ulaştırmanızı çok takdir ediyoruz” diye konuştu.

‘Olağanüstü bir toplum’ olarak nitelediği Houston’daki Türk toplumuyla da bugün birarada olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Green, buradaki Türkler’in Houston’ın ekonomik statüsünü ilerlettiğini söyledi.

Green, “Türk toplumu bize, bu ülkede çok anlam ifade eden ve çok olumlu olan kültürel farklılıkları deneyimleme fırsatı sundu. Aslına bakılırsa Amerika, Türk toplumu sayesinde daha güzel bir Amerika haline geliyor. Türk toplumuyla birlikte çalışmaya devam etmeyi arzuluyorum” dedi.

ATAA’nın yıllık konferansı gibi programları da gençlerin aktif olmaları ve liderliğin ne olduğunu anlamaları bakımından çok faydalı bulduğunu belirten Green, sözlerine şöyle devam etti:

“Liderlik yükünü devralmaya hazır genç insanları yetiştirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu bağlamda, bu ülkede bir Türk-Amerikalı’nın sadece bir Kongre üyesi, ya da bir senatör değil, bir ABD başkanı olacağı günü dört gözle bekliyorum.”

‘ABD-Türkiye İlişkileri: Siyasi, Ekonomik ve Kültürel Boyutlar’ başlığıyla toplanan konferansın ilk gününde, Türk-Amerikan ilişkileri gündeminde yer alan konularda uzman isimlerin konuşmacı olduğu paneller düzenlenmişti.

Konferansın ikinci gününde ise ağırlıklı olarak, Amerika’da yaşayan Türkler’in başarıları, faaliyetleri ve onları ilgilendiren projeler gibi konularda paneller yapıldı. Konferans, yıllık gala yemeği ve ödül töreniyle sona erdi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG