Erişilebilirlik

Müslümanlar'a Şiddeti Kınayan Tasarı Kongre'de


Paris ve San Bernardino katliamlarının ardından Amerika’da Müslümanlar’ı hedef alan bağnazlık olayları ve nefret suçlarının ardından Virginia Milletvekili Don Beyer’in öncülük ettiği bir grup Demokrat Partili milletvekili, Müslüman Amerikalılar’a yönelik şiddet, bağnazlık ve nefret dolu söylemleri kınayan bir karar tasarısını Temsilciler Meclisi’ne sundu.

Beyer karar tasarısında “Müslümanlar’a yönelik ayrımcılığa hoşgörülü olmayacağımızı göstermemiz gerekiyor ve bu davranışları teşvik edenler, Amerika’nın övgüyle söz ettiğimiz çeşitliliğini temsil etmiyor. Bu zararlı söylemler en sonunda kendi ülkelerinde şiddetten kaçarak bize sığınan çok sayıda kişiye yönelik şiddetin ta kendisine dönüşecek. Kongre’nin Amerikan değerlerine ters düşen bu saldırılara karşı durup, kınamasının zamanı geldi” sözlerine yer verdi.

Washington DC temsilcisi Eleanor Holmes-Norton da karar tasarısında yer alan açıklamasında, “kaygılarını her fırsatta liderlerine ifade eden Amerikalılar’ın bu konuda özel yükümlülüğü olduğunu söylüyor. Holmes-Norton ayrıca “Amerikan halkının Paris ve San Bernardino saldırılarının ardından sivil toplum içinde terörden kaygı duyması anlaşılabilir, ama bu korkularla başa çıkmak için İslamofobi’yi benimsemek, yalnızca kabul edilmez değil, aynı zamanda tehlikeli. Terörün ana amacı ikilik yaratmak. Teröristler anca bizler Müslüman kardeşlerimizi kucakladığımız zaman kaybedecektir” şeklinde konuştu..

Karar tasarısına imza atanlar arasında Demokrat Partili Ohio Milletvekili Marcy Kaptur, New York Milletvekili Joe Crowley, Minnesota Milletvekili Betty McCollum, California Milletvekili Mike Honda, ve yine Minnesota’dan, Müslüman milletvekili Keith Ellison ve Indiana Milletvekili Andre Carson bulunuyor. 7 maddeli tasarıya ayrıca 63 milletvekili de destek veriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG