Erişilebilirlik

Kongre Borçlanma Tavanı Konusunda Uzlaşmaya Vardı


Başkan Obama Kongre'nin borçlanma tavanı konusunda uzlaştığını açıklamak üzere Beyaz Saray'dan halka hitap ediyor
Başkan Obama Kongre'nin borçlanma tavanı konusunda uzlaştığını açıklamak üzere Beyaz Saray'dan halka hitap ediyor

Başkan Barack Obama, Temsilciler Meclisi ve Senato liderlerinin borçlanma tavanını yükseltme konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Beyaz Saray’dan halka hitap eden Başkan Obama, Kongre’nin iki kanadının vardığı anlaşma uyarınca hükümet harcamalarından önümüzdeki on yıl içinde 1 trilyon dolar kesileceğini, Kongre’deki Demokrat ve Cumhuriyetçi Partililerden oluşturulacak bir komisyonun da ileride yapılacak yeni kesintileri inceleyeceğini bildirdi.

İleride daha fazla bütçe kesintilerinin işaretini veren Başkan, tüm harcamaların gözden geçirileceğini belirtti.

Başkan Obama, Kongre’deki uzlaşmanın ülkeyi temerrütten kurtarmanın yanı sıra, bütçe açığını azaltmada da önemli yol almalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi ve Senato’nun uzlaştıkları ortak kesinti paketini bugün oylaması bekleniyor. Kongre’den çıkacak paket aynı zamanda 14 trilyon 300 milyar dolarlık borçlanma tavanını da yükseltecek.

Kongre 2 Ağustos’a kadar borçlanma tavanını yükseltemezse bu durum dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika’nın ödemelerini zamanında yapamamasına yol açacak.

Gerek Amerika, gerekse dünyadaki piyasalar Washington’daki tartışmaların büyük gerginlik içinde izledi. Borçlanma tavanının yarına kadar yükseltilmemesi durumunda bunun Amerika’nın yanı sıra, dünya ekonomilerini de olumsuz yönde etkileyeceği kaygıları hakim.

XS
SM
MD
LG