Erişilebilirlik

Kobani'de Kürt Kuvvetleri IŞİD'e Direniyor


Kobani'ye açılah havan ateşinde dumanlar yükselirken
Kobani'ye açılah havan ateşinde dumanlar yükselirken

Koalisyon uçakları bölgede yeni hava saldırıları düzenlerken Kürt kuvvetlerinin kente bakan stratejik bir tepeyi ele geçirmeye çalışan IŞİD militanlarını şimdilik durduğu bildiriliyor

Kobani’de Kürt kuvvetleri kente bakan bir tepeyi ele geçirmeye çalışan IŞİD militanlarıyla çatışırken ABD öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarının militanları bombaladığı bildiriliyor.

Kent içindeki Kürt Demokratik Birliği (PYD) üyesi bir tercüman Reuters ajansına Mistanur tepesine saldırırken tank ve havan ateşi açtıklarını açıkladı.

Perver Muhammed Ali geceyarısı koalisyon uçaklarının tepe çevresine üç ya da dört hava saldırısı düzenlediğini ve Kürt kuvvetlerinin şimdilik IŞİD’in tepeyi ele geçirmesini önlediğini söyledi.

IŞİD militanlarının tepeyi geçirmesi halinde kente girişlerini kolaylaşacağı belirtiliyor.

Öteyandan Pazar günü sınırdan 500 metre Türkiye içine düşen hava mermileri 5 kişinin yaralanmasına yol açtı.

IŞİD’in Kobani’ye düzenledği saldırı nedeniyle 160 bin’den fazla Suriye vatandaşı Türkiye’ye kaçmış bulunuyor.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü, Kobani’de İngilizce öğretmenliği yapan ancak çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye mülteci olarak giden İdris Dabo ile konuştu.

İdris Dabo, gelişmeleri Türkiye’den izleyen Kobanililer’in IŞİD’e karşı savaşan Kürt güçlerine gıda ve giyecek yardımı yaptıklarını söyledi.

Kuşatma altındaki Kobani'nin savunmasından sorumlu İsmet Sheikh Amerika'nın Sesi'ne "uluslararası koalisyonun desteği olmazsa büyük çapta bir katliam olması kaçınılmaz" diye konuştu.

IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon, militan hedeflerini haftalardır bombalamasına rağmen fazla ilerleme kaydedebilmiş değil. Hafta içinde tezkereyi onaylayan Türkiye de, Kobani’ye yardım için ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG