Erişilebilirlik

IŞİD'in Petrol Tesisleri Bombalanıyor


Havada yakıt ikmali yapan Amerikan F-18 savaş uçakları IŞİD petrol tesislerini vurmaya giderken
Havada yakıt ikmali yapan Amerikan F-18 savaş uçakları IŞİD petrol tesislerini vurmaya giderken

Suriyeli eylemciler Amerika öncülüğünde düzenlenen hava saldırılarında ülkenin kuzeydoğusunda IŞİD militanlarının elindeki petrol tesislerini vurulduğunu bildiriyor.

Çatışmaları izleyen merkezi İngiltere’deki İnsan Hakları Gözlem örgütü geceyarısı Deir el-Zour ve Hassakeh bölgelerini hedef alan saldırılarda 14 militanla beş sivilin öldüğünü de haber verdi.

Çarşamba günü Amerikan, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri uçakları Suriye’nin doğusunda 13 hava saldırısı düzenledi.

Amerika’nın Ortadoğu’daki operasyonlarını yürüten ABD Merkez Komutanlığı hedef alınan küçük ölçekli petrol rafinerilerinin IŞİD militanlarına günde 2 milyon dolara kadar gelir sağladığını açıkladı.

ABD Merkez Komutanlığı Irak’a malzeme götürmede kullanılan sekiz aracın doğu Suriye’de düzenlenen hava saldırısında tahrip edildiğini de bildirdi.

Pentagon sözcüsü Amiral John Kirby, Amerikan uçaklarının ayrıca Erbil ve Bağdat çevresindeki ISİD hedeflerini de vurduğunu açıkladı.

Suriye’ye yönelik hava saldırılarına Bahreyn, Katar. Suudi

Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri katılıyor.

Obama konuşmalarında, IŞİD’e karşı beş Arap ülkesinin Amerika’nın yanında yer almasının bunun sadece Amerika’nın savaşı olmadığını gösterdiğini vurguluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG