Erişilebilirlik

Koalisyon Güçleri Rakka'da IŞİD'e Saldırdı


Amerika öncülüğündeki koalisyon kuvvetleri Cumartesi ve Pazar günü Suriye’nin doğusunda düzenledikleri hava saldırılarında en az 23 IŞİD militanını öldürdü.

IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka ve civarındaki tesislerin ve yolların hedef alındığı saldırılarda çok sayıda militan da yaralandı.

Koalisyon Sözcüsü Yarbay Thomas Gilleran, hava saldırılarıyla, IŞİD militanlarının Suriye içinde ve Irak’a askeri teçhizat ve silah sevkiyatının engellenmesinin amaçlandığını söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözleme adlı sivil toplum örgütü, son saldırılarla ilgili kayıp ve yararı sayısı açıklamadı. IŞİD bağlantılı bir İnternet sitesi ise hava saldırılarında en az 10 kişinin öldüğünü ve onlarca yaralı bulunduğunu duyurdu.

Cumartesi günü, IŞİD, antik kent Palmira’da genç militanlarını 25 erkeği infaz ederken gösteren bir video yayınladı.

Sosyal medya platformlarına yüklenen görüntülerde, IŞİD militanları, Suriye ordusuna bağlı askerler olduğu söylenen 25 kişiyi Palmira hapishanesinden antik kentin açık hava tiyatrosuna götürdükleri görülüyor.

IŞİD militanları Mayıs ayında Palmira kentini ele geçirdiğinden bu yana 200’den fazla kişiyi öldürdü.

Cumartesi günü de Lübnanlı Hizbullah militanlarının desteğini alan Suriye ordusu, isyancıların elindeki turistik bir dağ tesisini geri almak üzere operasyon başlattı. İsyancılar da operasyona misilleme olarak başkent Şam’ı bombaladı.

Hizbullah’a bağlı El-Manar televizyonunun yayınladığı görüntülere göre Zabadani’ye atılan bomba sonucu çıkan yoğun duman gösteriliyor.

El-Manar, Hizbullah militanlarıyla Suriye birliklerinin Zabadani’de kuşatılan isyancılara farklı cephelerden saldırdığını bildirdi.

Zabadani, Beyrut-Şam otoyolu üzerinde bulunuyor, bu yüzden de ele geçirilmesi Şam rejimi açısından büyük önem taşıyor.

Zabadani, 2011 Mart ayında başlayan iç savaştan bu yana isyancıların kontrolünde bulunuyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG