Erişilebilirlik

"Kızımın Kimliği Açıklansın"


Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan ve dövülerek öldürülen genç kadının babası kızının kimliğinin açıklanmasını istedi.

İngiliz Sunday People gazetesine açıklama yapan baba kızının “yanlış bir iş yapmadığını” ve “kendisini savunurken öldüğünü” belirtti.
Kızından gurur duyduğunu söyleyen baba, adının açıklanmasının benzer saldırılardan sağ kurtulan diğer kadınlara cesaret vereceğini savundu.

Ancak Hindistan’da yasalar tecavüz kurbanlarının adlarının açıklanmasına izin vermiyor. Yetkililer kimliğinin belirlenmesine yol açacağı gerekçesiyle genç kızın erkek arkadaşıyla söyleşi yapan televizyon kanalına dava açtı. Hindistan’daki Zee TV ve Fransız Haber Ajansı’na konuşan genç kızın erkek arkadaşı, kendisi ve tecavüze uğrayan kız arkadaşının otobüsten çıplak bir şekilde ve kanlar içinde dışarı atılmasının ardından neredeyse yarım saat boyunca kimsenin yardım için yanlarına gelmediğini anlattı.

Kimliği açıklanmayan genç adam, polislerin bölgeye geldiği sırada derhal müdahale edeceklerine, olayın kimin yetki alanına girdiği tartışması yaşadığını, ardından kendilerini uzaktaki bir hastaneye götürerek zaman kaybettiklerini belirtti.

Yeni Delhi emniyet müdürü genç adamın iddialarını yalanladı. Gazetecilere açıklama yapan Vivel Gogia, polisin aldığı ihbardan sonra yarım saatten az bir sürede mağdur çifti hastaneye kaldırdığını söyledi. Emniyet müdürü, bilgisayarlar ve küresel konumlandırma cihazlarındaki verilerin, açıklamalarını doğruladığını savundu.

Öteyandan genç kızın ölümünün ardından, polisin beceriksizliğinin ve halkın duyarsızlığının protesto edildiği gösteriler devam ediyor.
Ağır yaralanan genç kız geçen hafta, Singapur’da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamamıştı.
Hindistan’ı sarsan bu dehşet verici olayın ardından beş kişi, cinayet, tecavüz, adam kaçırma ve diğer suçlardan yargılanıyor. 16 Aralık’ta yaşanan bu saldırıya karıştığı iddia edilen bir başka sanık da yaşı tutmadığı için çocuk mahkemesine gönderildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG