Erişilebilirlik

Kilo Vermek İçin Akıllı Telefon Uygulaması


Kilo Vermek İçin Akıllı Telefon Uygulaması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

Modern teknoloji her gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Yeni geliştirilen bir telefon uygulaması, bilinçaltınıza, besin oranı düşük gıdalardan kaçınmanızı öğreterek, kilo vermenize yardım etmeyi amaçlıyor.

“Eğer ekranda yeşil renkli bir cisim çıkarsa hemen ekrana dokunuyorsunuz ve puan kazanıyorsunuz. Kırmızı çıkarsa ekrana dokunmamalısınız, hatta elinizi bile kıpırdatmamalısınız.”

Profesör Natalia Lawrence, Exeter ve Cardiff üniversitelerindeki araştırmacıların geliştirdiği bir akıllı telefon uygulamasını tanıtıyor. Amaç sağlıklı olmayan gıdalardan kaçınmalarını sağlayarak kişilerin kilo vermesine yardım etmek. Uygulama, “FoodT” adlı bir oyun ve kullanıcılara sağlıklı besinleri seçmeleri konusunda algı oluşturmaya çalışıyor. Fiona Furness gibi birçok kişi oyun sayesinde kilo kaybettiklerini söylüyor.

“Bence oyun bilinçaltınızı etkiliyor. Artık sağlıksız besinlere hiç bakmıyorum, hatta aklıma onları yemek bile gelmiyor. Sofrada görsem bile şöyle bir bakıp geçiyorum.”

Araştırmacılar oyunun, beynin motor korteksinin faaliyetini durdurduğunu, böylece bazı gıdaların beyinde yarattığı tatmin duygusunu kontrol altına aldığını belirtiyor. Ocak ayında piyasaya sunulan FoodT oyununun çocuklar için yapılmış bir versiyonu da var.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG