Erişilebilirlik

Kilis’te 21 IŞİD Üyesi Yakalandı


Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasalara aykırı geçişlerin önlenmesi faaliyetleri kapsamında, Kilis’te, çoğunluğu yabancı uyruklu 47 kişinin yakalandığı bildirildi. Açıklamada, TSK sınır görevlilerinin ek önlemlerle 24 saat iş başında olduğu ifade edildi.

Bu çerçevede, 27 Ocak günü, Kilis İli Alsancak Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen, 22’si çocuk 43 yabancı uyruklu kişinin Türkiye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışırken yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca, Kilis İli Beşkılıç Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde IŞİD terör örgütüne katılacağı değerlendirilen Türk ve yabancı uyruklu toplam dört kişinin Suriye’ye yasadışı yollardan girmeye çalışırken yakalandığı belirtildi.

Rehineydi

Öte yandan, Suriye sınırında IŞİD tarafından kaçırılan daha sonra da TSK’dan atılan Astsubay Özgür Örs’ün çaycılık yapmaya başladığı bildirildi.

Özgür Örs, beş gün esir olarak kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ancak, Astsubay Örs, IŞİD’e mukavemet etmediği, olayın basına yansıma şekliyle örgüt propagandasına alet olduğu ve TSK’nın itibarını zedelediği gerekçeleriyle hakkında açılan soruşturmadan sonra ordudan atılmıştı.

Basında yer alan bir habere göre, Örs, Balıkesir Dursunbey’de çaycılık yapmaya başladı. İki çocuk babası Örs’ün günde 30 liraya çalıştığı ve daha önce de ailesine bakmak için inşaat işçiliği bile yapabileceğini söylediği kaydedildi.

Örs’ün bir yıla kadar da hapsi isteniyor. Özgür Örs, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde yargılanacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG