Erişilebilirlik

Kilis’e Aynı Günde İkinci Roket Atışı


Kilis’e Aynı Günde İkinci Roket Atışı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Suriye sınırından Cuma akşamı fırlatılan roket mermileri iki kişinin ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına neden oldu. Aynı gün erken saatlerde de Kilis Katyuşya roketlerinin hedefi olmuştu.

Kilis yeniden roket atışına hedef oldu. Suriye sınırından Cuma akşamı düzenlenen roketli saldırıda iki kişi öldü, dört kişi de yaralandı. Bazı ev, işyerleri ve araçlar hasar gördü. Bölgeye giden sağlık ekipleri yaralıları ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne taşıdı, güvenlik güçleri de yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Roketatar mermilerinin hedefi olan kişilerden geriye kalan kan izleri ve duvarlarda açılan onlarca delik, tahribatın ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

İşyerlerinin demir kepenklerinin şarapnel parçaları tarafından delinmesi, asfaltta meydana gelen koca çukurlar ve kent merkezine yakın yerlerde bulunan arabaların camlarının kırılmış olması yaşanan olayın meydana getirdiği hasarı ortaya koydu.

Olayın meydana geldiği alan güvenlik çemberine alınırken, Kilis halkı meydana gelen tahribatı görmek için roketatar mermilerinin isabet ettiği bölgeye gelerek hasarın boyutlarına tanık oldular.

Kilis'te Roket Saldırıları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Cuma sabahı da Kilis yine, Suriye sınırları içinde yer alan ve IŞİD’in kontrolünde bulunan Bab bölgesinden atılan Katyuşya roketlerine hedef olmuştu. Cuma sabah saatlerindeki roketli saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Türk medyası, Katyuşya roketlerinin fırlatıldığı Bab bölgesinin, sınırda konuşlu Türk birlikleri tarafından top ateşine tutulduğunu bildirdi.

Cuma akşamki son saldırı sonrasında Suriye’den fırlatılan roketler nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 14’e yükseldi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG