Erişilebilirlik

Kilis Açıklamaları Ankara’yı Memnun Etti


Kilis
Kilis

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’in aylardır roket saldırısı düzenlediği Kilis’le ilgili olarak NATO ve Washington’dan yapılan açıklamalar Ankara’da memnunluk yarattı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan üst düzey bir Türk yetkili, “NATO ve ABD tarafından yapılan açıklamaları tabi ki memnunlukla karşılıyoruz,” dedi. Aynı Türk yetkili, Türkiye’nin terörizmle mücadele ettiğinin altını özellikle çizerek, “Müttefiklerimiz Türkiye ile dayanışma ve Türkiye’ye destek sergilemiştir,” diye konuştu.

Kilis’e karşı düzenlenen IŞİD roket saldırıları en az 20 Türk vatandaşının ölümüne neden oldu. Kilis nüfusunun neredeyse yarısı kenti terk ederken, birçok işyeri sahibi kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Halkın tepkileri Ankara’yı yeni önlemlere doğru yönlendirirken, NATO ve Washington destekleyici açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, güvenlik konularını Ankara ile konuştuklarını ve yapılacak ne varsa yapmak istediklerini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau ise, Türkiye’nin IŞİD ile mücadelede kilit ortak olduğunu kaydetti.

Türk özel harekat birliklerinin geçen hafta sonunda Suriye’ye girerek IŞİD’e karşı bir dizi operasyon düzenlediği basına yansımıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamada, IŞİD konusunda, “Bu soruna çözüm bulmak için her alternatif masadadır” demişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG