Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu Davos Moderatörüyle Görüştü


Kemal Kılıçdaroğlu'nun Washington Temasları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:03 0:00
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pazar günü başlayan programı kapsamında önde gelen Yahudi kuruluşlarıyla biraraya geldi, yabancı basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde Avrupa işlerinden sorumlu olan Karen Donfried ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketinden, ekonomiye, yerel seçimlerden bölgesel ilişkilere kadar birçok konuda Amerikalı yetkililere bilgi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Amerika Temsilciler Meclisi’nin çalışma binalarından Rayburn’de düzenlenen resepsiyona, heyetinde yer alan milletvekilleriyle katıldı.

Resepsiyona, Türkiye Dostluk Grubu’nun eşbaşkanlarından Ed Whitfield ile Virginia Foxx’un yanısıra Florida milletvekili Ileana Ros-Lehtinen, Steve Stockman, Walter Jones, Mark Meadows, Luke Messer’ın da aralarında bulunduğu bazı Kongre üyeleri katıldı.

Kılıçdaroğlu Salı günü de Türk Amerikan Birliği'ni ziyaret etti. Buradan yapılan yazılı açıklamada, görüşme, tanışma ve sohbet toplantısı olarak nitelendirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de Davos krizinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıran moderatör olarak bilinen gazeteci David Ignatius’la da burada görüştü.

Salı gününün büyük bölümünü Kongre üyeleriyle görüşerek geçiren Kılıçdaroğlu, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Eric Cantor’la da biraraya geldi. Kendisi için özel olarak düzenlenen Kongre binası turuna da katılan Kılıçdaroğlu, akşam yemeğini de Demokrat Parti Temsilciler Meclisi Üyeleri ile birlikte yiyecek, buarada Steve Cohen ve Ed Whitfield ile görüşecek.

CHP liderinin programının son günü olan Çarşamba günü, ABD'nin eski Ankara Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman'la buluşması bekleniyor. Son olarak Johns Hopkins Üniversitesi’nde konuşacak olan Kılıçdaroğlu’nun burada daha çok Gezi konusuna değineceği bildiriliyor.
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG