Erişilebilirlik

Kılıçdaroğlu Almanya Temaslarına Başlıyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün başlayacak Berlin ziyaretinde Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya gelecek.

Daha önce Türkiye'deki seçimler öncesinde seçmene yönelik propaganda çalışmaları için Almanya'ya gelen Kılıçdaroğlu bu kez Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) konuğu olarak bir dizi siyasi temas gerçekleştirecek.

Gezisinin ilk gününde önce SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann’la buluşacak olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’le bir araya gelecek.

Akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’le buluşacak olan Kılıçdaroğlu’nun daha sonra SPD’nin geleneksel ilkbahar resepsiyonuna katılması ve buraya konuşmacı olarak davet edilen Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault'la da buluşması bekleniyor.

Gezisinin ikinci gününde SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'le çalışma kahvaltısında bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu’nun Berlin’deki temaslarında mülteci krizinden, AB ile olan üyelik sürecine ve Türkiye’deki son gelişmelere kadar birçok konuyu ele alması bekleniyor.

YarınSPD-Türkiye Koordinasyon Grubu'nun “AB-Türkiye ilişkileri ve son gelişmeler” başlıklı toplantısına konuşmacı katılacak olan Kılıçdaroğlu'nun programı kapsamında Berlinli Türklerle buluşması da planlanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gezisinin organizasyonu yapanlardan Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu HDF Genel Başkanı Ahmet İyidirli, CHP liderinin temaslarında Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin ivme kazanması yönünde mesaj vereceğini, ayrıca Alman mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiiri ile birlikte, Almanya ile Türkiye arasında gerilen ilişkilerin yeniden yumuşamasına katkıda bulunacağını açıkladı.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

Kılıçdaroğlu, Perşembe günü geç saatlerde Ankara'ya dönecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG