Erişilebilirlik

Kerry'den Sürpriz Türkiye Ziyareti


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da Güney Kore Dışişleri Bakanı Yung Byung-Se ile ortak basın toplantısında
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington'da Güney Kore Dışişleri Bakanı Yung Byung-Se ile ortak basın toplantısında
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, bu hafta sonu Türkiye ve İsrail’i ziyaret edeceği açıklandı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, Kerry'nin Kudüs ve Batı Şeria'dan sonra Pazar günü İstanbul'a gideceğini bildirdi.

Kerry’nin beklenmedik ziyaret kararını Türkiye-İsrail ilişkilerinin onarılmasına katkıda bulunma amacıyla aldığı belirtiliyor.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kerry ile Suriye ve İsrail-Filistin barış süreci gibi bölgesel sorunları ele alacaklarını söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı’nın gelecek hafta önce İngiltere, ardından da Güney Kore, Çin ve Japonya’yı ziyaret etmesi planlanıyordu. Ancak Kerry’nin ziyaretinin başlangıç tarihi, Türkiye ve İsrail’i de kapsayacak şekilde erkene Cumartesi’ye alındı.

2010 yılındaki Mavi Marmara olayından bu yana ilişkileri gerilen Türkiye ve İsrail, iki hafta önce Başkan Barack Obama’nın İsrail ziyareti sırasında araya girmesiyle ilişkileri normalleştirme kararı almıştı.
Başkan Obama, Mavi Marmara olayında İsrail askerlerinin öldürdüğü dokuz Türk için İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür dilemeye ikna etmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG