Erişilebilirlik

Kerry'den Kesinti Uyarısı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Virginia Üniversitesinde konuşurken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Virginia Üniversitesinde konuşurken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 1 Mart’ta yürürlüğe girecek otomatik bütçe kesintilerinin Amerikan dış politikasına zarar vereceği uyarısında bulundu.

Bakan olarak yaptığı ilk önemli konuşmada Kerry, Amerikan dış politikasının küresel istikrarı güçlendirdiğini ve bunun “güçlü bir Amerika ve özgür bir dünya için yatırım” olduğunu söyledi.

Virginia Üniversitesinde konuşan Kerry dış politika kararlarının alıp satılan mallardan Amerikan şirketlerinin yarattığı işlere kadar Amerikalıların “günlük yaşamlarını” etkilediğini vurguladı. Kerry, “Karşımızdaki soru, askerlerimizi bir başka savaşa gönderip göndermeyeceğimiz değil, okul mezunlarımızı gelişen bir işgücüne katıp katamayacağımızdır. Ben bugün bu soruya yanıt vermek için buradayım” şeklinde konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı küreselleşmenin dünyayı değiştirdiğini de belirterek Amerika’nın liderlerini küreselleşme ile yüzyüze gelmeye çağırdı.

Kerry, gelecek hafta bakan olarak ilk dış gezisini Avrupa ve Orta Doğu’ya yapacak. Kerry’nin ziyaret edeceği ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.
ABD Dışişleri Bakanı önümüzdeki aylarda Asya, Afrika ve Güney Amerika’ya seyahat edeceğini de açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG