Erişilebilirlik

Kerry ve Lavrov Yine Suriye'yi Görüştü


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye’de iç savaşı sona erdirme çabalarını hızlandırmak amacıyla Paris’te biraraya geldi.

Kerry ve Lavrov Paris’te bir otelde yaptıkları görüşmede Haziran’da ayında toplanması planlanan Suriye barış konferansını ele aldı. İki bakana akşam yemeğinde Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius katıldı.
Konferansın amacı Suriye hükümeti ve muhalifleri masaya oturtup geçici bir hükümet kurulması konusunda uzlaşmaları ve iç savaşı sona erdirmelerini sağlamak.

Öteyandan İstanbul’da toplanan muhalif Suriye Ulusal Konseyi ise 60 kişilik üyeliklerini genişletme konusunu görüştü. Suudilerin desteklediği ve Michel Kilo’nun liderliğini yaptığı liberal grup Katar’ın desteklediği Müslüman Kardeşler bloğunun karşı koymasıyla tümüyle Konsey’e katılmadı. Kilo’nun bloğu Konsey’e 22 üyeyle katılmayı isterken yalnızca 5 üye Konsey’e alındı.

Suriye’nin Lübnan sınırındaki stratejik Kuseyr kasabası ve başkent Şam’da ise çatışmalar devam ediyor. Hükümetin kimyasal silah kullandığına dair yeni haberler gelmeye de devam ediyor.

Cenevre’de konuşan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Baş komiseri Navi Pillay ülkede korkunç insan hakları ihlalleri yaşandığını ve önümüzdeki günlerde mevcut felaketin tam bir kabusa dönüşeceği uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG