Erişilebilirlik

Kerry Umutlu Konuştu


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Pazar akşamı Ramallah'da Filistin lideri Mahmut Abbas ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Pazar akşamı Ramallah'da Filistin lideri Mahmut Abbas ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tarafların esas kaygı duyduğu konuları ele alarak İsrail-Filistin barış görüşmelerini yeniden başlatmak istediğini açıkladı.

Kudüs’te Amerikan konsolosluğunda yaptığı konuşmada taraflar İsrail’in güvenlik ihtiyaçları ve Filistinlilerin devlet beklentilerini karşılamak için birlikte çalışırlarsa ilerleme sağlamanın mümkün olduğunu belirtti.
Konsoloslukta Filistin Başbakanı Salam Fayydar ile görüşen Kerry daha sonra İsrail Cumhurbaşkanı Simon Peres ile biraraya geldi.
Salı günü temaslarına devam edecek olan Kerry, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile akşam yemeğinde görüştü.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kerry’nin iki tarafa da birbirine karşı güven aşılayan adımlar atmaları için baskı yapacağı bildirildi. Kerry’nin taraflara Amerika’nın herhangi bir resmi barış önerisi sunması ise beklenmiyor.

Kerry, Filistin Başbakanı Salam Fayyad ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez’le görüşmeden önce Yahudi Katliamını Anma Günü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Bakan Kerry, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Pazar günü İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu daha sonra da Batı Şeria’ya geçerek Ramallah’ta Filistin lideri Mahmut Abbas’la görüşmüştü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG