Erişilebilirlik

Kerry Suudi Arabistan'a Gitti


(Arşiv)
(Arşiv)

Suudi Arabistan ve Fransa’yı ziyaret edeceği yurtdışı ziyaretlerine başlayan ABD Dışişleri Bakanı’nın ana gündemi Suriye. Kerry, bugün ve yarın üst düzey Suudi yetkililerle görüşecek. BM de Esat rejimi ve muhalifler arasında ülkedeki siyasi geçiş süreci ile ilgili görüşmelerin tekrar başlamasına hazırlanıyor.

Ancak, muhaliflerden oluşan Yüksek Müzakere Komitesi, pazartesi günü görüşmeler için Cenevre’ye dönüp dönmeyecekleri konusunda karmaşık sinyaller veriyor. Grup, Şubat ayında ilan edilen ateşkesin Esat güçleri tarafından ihlaliyle ilgili endişelerini dile getiriyor.

Amerika ve Suudi Arabistan 17 ülkeden oluşan Suriye Destek Grubu’nun üyesi. Grup, ülkede siyasi geçiş süreci planlarını destekliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kerry’nin Suudi Arabistan ziyaretinde gündeme gelecek diğer konunun da Yemen olduğunu söyledi. Suudiler’in önderliğindeki koalisyon uzun süredir Yemen’deki Husi ayaklanmacılara yönelik hava saldırıları düzenliyor.

Kerry, Suudi Arabistan’ın Hafar el Batin kentinden Paris’e geçecek.

Dışişleri Bakanlığı Kerry’nin ikili ilişkiler dışında bölgesel ve küresel konuları da Fransız, İngiliz, Alman ve İtalyan yetkililerle görüşeceğini açıkladı. Kerry ayrıca AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG