Erişilebilirlik

Kerry: Suriye'de Ilımlı Gruplar Güçlendirilmeli


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye muhalefetine yapılacak yardımların mutlaka ılımlı grupları güçlendirmesi gerektiğini söyledi.
John Kerry, Doha’da Katar Başbakanı Hamad bir Cessim bir Cebir El Thani ile düzenlediği basın toplantısında, Amerika’nın diğer ülkelerin Suriyeli muhalefet gruplarına ne tür yardımlar yaptığını bildiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı, Washington’un bu ülkeleri silahlar dahil bütün yardımlarının mümkün olduğu kadar ılımlı güçlere gitmesini sağlamaya teşvik ettiğini vurguladı.
Amerikalı yetkililer ve uzmanlar bazıları el-Kaide ile ilişkili aşırı eğilimli grupların Suriye muhalefetine sızdığı uyarısında bulunuyor. Ancak Kerry muhalefetin eskisine kıyasla daha örgütlü ve daha birleşik olduğunu savundu.

Katar Başbakanı El Thani de Amerika gibi ülkeleri muhalefeti silahlandırmaya çağırırken geç kalınması halinde aşırı eğilimli grupların muhalefete sızmasının kolaylaşacağı uyarısında bulundu.
Hem Kerry hem de Katar Başbakanı El Thani, muhalefeti ve Suriye rejimini tam yetkiye sahip bir geçici hükümet kurma yolu bulmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Amerika’nın birinci önceliğinin, Suriye’de şiddetin sona ermesi ve Suriye halkının özgürlüğüne kavuştuğunu görmek olduğunu da söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG