Erişilebilirlik

Kerry Ortadoğu’da


Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika’nın İsrail-Filistin barış sürecini canlandırma çabaları çerçevesinde İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşüyor.

Bakan Kerry’nin, Filistin Başbakanı Salam Fayyad ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez’le görüşmeden önce Yahudi Katliamını Anma Günü nedeniyle düzenlenen törene katılması planlandı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kerry’nin iki tarafa da birbirine karşı güven aşılayan adımlar atmaları için baskı yapacağı bildirildi. Kerry’nin taraflara Amerika’nın herhangi bir resmi barış önerisi götürmesi ise beklenmiyor.

Bakan Kerry, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Filistin lideri Mahmut Abbas’la da görüşmüştü.
Kerry, İstanbul’da Davutoğlu’yla ortak düzenlediği basın toplantısında Washington’un müttefikleri Türkiye ve İsrail’den tam diplomatik bağları yeniden inşa etmelerini istediğini söylemişti. Kerry ayrıca Türkiye-İsrail ilişkisinin barış sürecinin yeniden başlaması ve bölgesel istikrarın sağlanması için kilit önem taşıdığını düşündüğünü de dile getirmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG