Erişilebilirlik

Kerry Ortadoğu Gezisini Uzattı


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry İsrail-Filistin barış görüşmelerini tekrar başlatmaya yönelik çabaları kapsamında hala Ortadoğu’da

John Kerry, iki gün once Ürdün’ün başkenti Amman’da biraraya geldiği Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’la yeni bir tur görüşme için Batı Şeria’ya geçti.

Dışişleri Bakanı, Cuma günü erken saatlerde Filistinli baş müzakereci Saib Erakat’la biraray geldikten sonra Washington’a dönmesi planlanmıştı.

Amerikalı yetkililerin İsrail ve Filistin arasındaki farklılıkların azaldığını düşündükleri yönündeki açıklamanın ardından Kerry’nin Ortadoğu gezisin uzadığı ortaya çıktı.

Ancak iki tarafında 2010 yılında anlaşmazlığa düşerek müzakerelerin donmasına neden olan 1967 savaşı sonrası yapılan İsrail yerleşim yerleri konusundaki duruşunun değişmediği bildiriliyor.

Filistinliler müzakere masasına dönmek için ön koşul olarak,yerleşim inşaatlarının durmasını ve 1967 öncesi sınırlara geri dönülmesini talep ederken, görüşmelere derhal başlamak isteyen İsrail tarafı bu konuda taviz vermekten kaçınıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG