Erişilebilirlik

Kerry Ortadoğu Barış Görüşmelerine Katılıyor


İsrail-Filistin sorununu çözmeyi amaçlayan görüşmeler gelecek ay Paris’te tekrar başlayacak. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry amacın iki tarafın, gereksinimlerinin karşılanacağı; bölgeye barış ve istikrar getirecek bir nihai durum anlaşması konusunda uzlaşmak olduğunu söyledi.

3 Haziran’daki toplantı hakkında konuşan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu görüşmeye karşı çıkıyor. Fransa, 2014’te sonuçsuz kalan barış görüşmelerine tekrar başlatmayı teklif etti.

Bundan önceki tüm başarısızlıklara rağmen Kerry, süreci devam ettirmenin son derece büyük bir öncelik olduğunu söyledi ve “Başkan Obama da ben de çözüm bulma taahhüdümüze bağlıyız,” dedi.

Ancak Kerry, Ortadoğu barış anlaşmasının imzalanabilmesi için İsrail ve Filistin tarafının taviz vermesi gerektiğini söyledi ve “Bunun için uzun bir süreç yaşandı ama başarıya ulaşılamadı,” dedi.

Dünya kamuoyu ile birlikte iyi niyet çerçevesinde çalışmayı sürdüreceğini söyleyen Kerry, tarafların müzakereye oturmaya rızalarının olması gerektiğini, bunu insanlara dayatmanın mümkün olmadığını söyledi. Kerry, “Amacımız iki tarafı ilerlemenin mümkün olduğu konusunda cesaretlendirmek. Böylece barışın bir olasılık olduğunu anlayabilirler,” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG