Erişilebilirlik

Kerry İsrail ve Filistinliler Arasında Mekik Dokuyor


Kerry Amman’da, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesinin hemen ardından Kudüs’e geri döndü. Amerika Dışişleri Bakanı Kudüs’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla ikinci kez görüştü

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu barış görüşmelerini yeniden başlatmak amacıyla, İsrail ve Ürdün arasında mekik dokuyor.

Kerry Amman’da, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la görüşmesinin hemen ardından Kudüs’e geri döndü. Amerika Dışişleri Bakanı Kudüs’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yla ikinci kez görüştü.

John Kerry, görüşmelere yeniden başlama konusunda bir son tarih vermemekle birlikte, yaşanacak bir gecikmenin de bu görüşmeyi istemeyenlere fırsat yaratacağını savundu.

Kerry pazarlıklarla ilgili de çok fazla ayrıntı vermenin, bu görüşmelerin içeriklerini tam olarak açıklamaya fırsat vermeden Abbas ve Netanyahu’nun rakiplerinin eline koz vereceğini düşünüyor.

Amerikalı yetkililer, Kerry-Abbas görüşmesini “çok yapıcı bir tartışmaydı” diye nitelerken, görüşmede Suriye ve İran konularının da ele alındığı bildirildi.

Yetkililer, Kerry ve Netanyahu arasındaki ilk görüşmeyi de “derin ve verimli” olarak niteledi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG