Erişilebilirlik

Kerry: 'Esat Gitmeli'


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Londra'da ortak basın toplantısına hazırlanırken
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Londra'da ortak basın toplantısına hazırlanırken
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’yi yıkmaya devam eden şiddetin Devlet başkanı Beşar Esat’ın çekilmesi gerektiğini bir kez daha açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Londra’da İngiltere Başbakanı David Cameron ve Dışişleri Bakanı William Hague ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada Amerika’nın ”insanların ayrım yapılmaksızın öldürülmesini” en güçlü şekilde kınadığını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ile şiddet karşısında hareketsiz kalamayacaklarını vurgulayarak Suriye muhalefetin desteğin arttırılması çağrısında bulundu. Hague İngiltere’nin önümüzdeki haftalarda Suriye muhalefet cephesine yeni bir yardım paketi sunulması için çaba göstereceğini söyledi.

Suriye muhalefet cephesi, uluslararası topluluk şiddeti sona erdirmede gereken çabayı göstermediği gerekçesiyle Perşembe günü Roma’da düzenlenecek Suriye’nin Dostları toplantısını boykot tehdidinde bulunuyor.

Öteyandan Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, rejime karşı ayaklanan silahlı muhalefetle görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Muallim Moskova’da yaptığı açıklamada hükümetin, ellerinde silah bile olsa tüm istekli taraflarla görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bakan El Muallim, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü.

Lavrov, geçen hafta yaptığı açıklamada Suriye’deki krize askeri çözüm bulunamayacağını, isyancılarla hükümet güçleri arasındaki çatışmanın iki tarafın karşılıklı olarak birbirini yok etmesi anlamına geleceğini söylemişti.

Suriyeli muhalifler hükümete ait savaş uçaklarının Şam ve Halep’te saldırılar düzenlediğini bildiriyor. Ölü sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İdlib’te yaralanan ve tedavi için Antakya’da hastaneye kaldırılan 35 yaşındaki Fransız foto muhabiri Olivier Voisin yaşamını yitirdi. Güney Kore doğumlu gazeteci, yaralandığında, silahlı muhalif bir grubun düzenlediği operasyonları izliyordu.

Suriye’deki çatışmalar sırasında en az 21 gazetecinin öldüğü bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG